АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В Італії збудують найдовший у світі підвісний міст

Уряд прем’єр-міністра Джорджи Мелоні схвалив постанову, відкривши шлях для будівництва мосту між материковою частиною Італії та Сицилією через Мессінську протоку.
«Через 50 років цей уряд схвалив будівництво мосту, що з’єднає Сицилію з рештою Італії та Європою», – заявив віцепрем’єр-міністр і міністр інфраструктури та транспорту Маттео Сальвіні.
Він також назвав цю подію «історичним днем для всієї Італії».
За планом, довжина конструкції становитиме 3,2 кілометра. Будувати розпочнуть у 2024 році.
Зазначається, що проєкт щодо будівництва мосту через Мессінську протоку розглядався кількома минулими італійськими урядами, але так і не був схвалений через низку причин, включаючи ціну в багато мільярдів євро.
Проєкт зазнав критики з боку екологів і деяких аналітиків через занепокоєння щодо його безпеки через сейсмічний характер пропонованих будівельних майданчиків з обох кінців та побоювання потенційної участі мафії.
За словами Салвіні, міст допоможе скоротити обсяг викидів вуглекислого газу, зробить подорожі через протоку швидшими та дешевшими і допоможе залучити в цей італійський регіон туристів.
Європейський Союз заявив, що готовий профінансувати першу фазу техніко-економічного обґрунтування проєкту.
Мессінська протока – протока у Середземному морі, між островом Сицилія і Апеннінським півостровом. Її ширина становить 3,3 км, а глибина 90 м.

 

Джерело: budport.com.ua

Поділитися в соцмережах